Valpene født allerede mandag

Her er valpene noen timer gamle.

Fem tisper og to hanner ble født på kvelden og natten mandag til tirsdag. Seks var store og flotte, en hanne bitte liten. Den overlevde ikke. De seks andre spiser og koser seg og er i prima form.

De vil være leveringsklare uka før pinse. På grunn av avbestilling er det nå ledig en stor flott hannvalp. Ta kontakt på 95735710.

Valper ventes mellom Eir og Troll

Det ble en valp for et år siden. Flere kommer denne gangen.

Fødselstidspunktet er palmehelga. Hun er relativt stor, men antallet er vanskelig å si noe om. Ta kontakt om du er interessert i valp. Det er ønskelig med jegere som også deltar på jaktprøver. Valpene leveres med vet.attest, chippet og vaksinert. NKKs kjøpekontrakt medfølger. 

Valg av kombinasjon er gjort for å styrke linjene Jentefjellet er basert på. Kombinasjonen NUCH Russlids Miss Janken og NJCH Gussis Branigan ga en lang rekke Finnvellen-hunder hvor  egenskapene viltfinnerevne og kvalitet på fuglearbeidene preget avkommene. NJCH Finnvellens Zika og NUCH NJCH Finnvellens Cherokee, ligger bak henholdsvis Berkjestølen og Jentefjellet. Med NUCH NJCH Sandtjønnas Mezzo inn på farsiden, ble grunnlaget for en lang rekke topphunder lagt. For NUCH Ildfotens K-Eirs del som er etter Jentefjellets Lissi og NJCH Ildfotens Figo, har hun NUCH NJCH Jentefjellets Emba og NUCH Skrubbhaugens Tim som besteforeldre. Bak Embla ligger Jentefjellets Mira (Finnvellens Cherokee og Skogsbakkens Janka) og Sandtjønnas Mezzo.  Eirs avkom trenger litt mer av disse linjene, og får ved Troll et godt tilskudd av dette.  Troll er etter NJCH Ringvassøyas Bøyla og NJCH Smølarypas Texas Hold'em. Bak Bøyla ligger Ringvassøyas Shakira og NJCH Steinrabbens Felix, og mor til Shakira er Jentefjellets Zenta, helsøster til Embla. Valpen fra i fjor, Jentefjellets Birk, tegner godt. Han har en sterk psyke, og mye pågangsmot. Foreløpig er han i aksjon på dressurkurs. Tilbakemeldingene sier at det er framgang.   

NUCH Ildfotens K-Eir

Jentefjellets Troll