En ledig hannvalp etter Eir og Troll

I kullet etter NUCH Ildfoten's K-Eir og Jentefjellets Troll er det en ledig hannvalp på grunn av avbestilling. Kullet er født 20. mars og på bildet her er de 12 dager gamle. Ta kontakt for nærmere opplysninger, telefon 95735710. Under fanen Kennelsens hunder finnes aktuell informasjon om hver enkelt hund, og om linjene bak.  

Valper etter Bøyla og Texas

8. januar 2016: Det er ledige valper etter NJCH Ringvassøya's Bøyla og NJCH Smølafjellet's Texas Hold'em.

Se Nyheter 2016 for mer informasjon.  

Bøyla er definitivt drektig

1. desember 2015: Nå, snaut tre uker før fødsel, er det rå å se at det blir valper. Bøyla er stor, og selv om størrelsen ikke alltid er synonym med antall valper, må det være en god del av dem inni der. Siste kull, med tilsvarende mage, ble på ni valper.

Jaktegenskaper: NJCH Ringvassøyas Bøyla er premiert med førstepremier på høyfjell høst, høyfjell vinter, lavland og skog. Som unghund kunne søket hennes være drøyt enkelte ganger, men ettersom hun som regel blir funnet i stand, ligger nok viltbegjæret bak og lurer.   Hun er presis i fugl og en svært god reiser.  

Samarbeidsegenskapene har det aldri vært noe i veien med. Av lynne er hun harmonisk, lett å dressere, rolig og svært kjærlig.

Eksteriøret er verd en Very Good. Riktignok har hun 1.BK og CK som unghund, men ikke alt eksteriør utvikles i tråd med ønsker og håp. Viktig for en skadefri og effektiv funksjon er gode vinkler, godt bryst, godt tilbaketrukne skuldre. Her skårer hun høyt.  Hodet mangler en del på å kunne kalles edelt, men man kan trygt si at hun har et sjarmerende uttrykk.

Hun har alltid vært frisk og sterk helsemessig. Hun var NESK avlstispe fra hun var halvannet til hun passerte åtte år og ble NESK-pensjonert avlstispe. Imidlertid fikk hun avlstispestatusen tilbake i forbindelse med dette valpekullet og beholder den til valpene er levert.  

Stamtavle finnes under Kennelens hunder.

 

NJCH Smålarypa’s Texas Hold’em, valpenes far, er også premiert med førstepremier på høyfjell høst, vinter og lavland. Han er stilt på skog med gode karakterer, men uten å være premiert der, foreløpig. Han fyller fem år i februar og har tid til å endre på det.

Texas skårer også høyt på presisjon og reising. I tillegg har han en egenskap jeg setter stor pris på, og som var medvirkende årsak til valget som valpefar; viltfinnerindeksen hans økte betraktelig etter at han ble VK-hund. Det forteller om en hund som er i god utvikling og som vinner i konkurranse med andre førstepremiehunder.

Også Texas er en harmonisk og stødig hund med gode, dresserbare egenskaper.

Eksteriørmessig er han en flott hund, med Excellent på utstilling.

Texas er etter NJCH Gallok’s Kustus og NJCH Bjønnålia’s Saga.

Begge har hatt kull tidligere med flere høyt premierte avkom.

Interesserte valpekjøpere som ønsker å stå på valpeliste kan sende melding til metmoel@online.no

Valpekjøpere som både jakter og deltar på jaktprøver blir prioritert. 

Øvrige kontaktopplysninger: Bøyla: Mette Møllerop, +47 957 35 710, Texas: Cato Jonassen, +47 913 85 989  

 

 

Smølarypa's Texas Hold'em er en flott hannhund med svært gode, jaktlige egenskaper.

Kull 2014: Hann 1

Hann 1

Hann 1

Hann 1

Hann 2

Hann 2

Hann 3

Hann 4

Hann 4

Hann 4

Hann 4

Paring 2014 mellom Ringvassøya's Bøyla og NJCH Simo's Johsi

Flere kull er på gang.
Kull 1:
Ringvassøya's Bøyla og NJCH Simo's Johsi

Ringvassøya's Bøyla, hvit/rød, reg.nr.: 14480/07, (NJCH Steinrabbens Felix - Ringvassøya's Shakira)
Bøyla er NESK avlstispe med HD-indeks på 111,2.

Resultater
Jakt unghund: 3.UK, 2x2.UK, 3x1.UK
Jakt AK: 2x2.AK, 1.AK
Jakt VK: 2x2.VK, 1.VK, 1.VK finale m/Cacit
Jakt skog: 3.AK, 1.AK
I tillegg har hun deltatt i finalene i Sørnorsk Unghundmesterskap, Arctic Cup, Rjukan Grand Prix og Forus Open.
Hun har førstepremier i alle kategorier, høyfjell høst, vinter, lavland og skog.
Utstilling: 1.BK, 3.BKK CK og 4BTK, 4x2.BK, Very good.

Simo's Johsi, hvit/sort, reg.nr.: NO53081/09 
(Simo's 1.Mai - NJCH V'Luca Du Mas D'eyraud)
Johsi er NESK avlshann med HD-indeks på 110,18.

Resultater
Jakt unghund: 2x1.UK, 3.pr. kval Arctic Cup, 1.premie finale Arctic Cup
Jakt AK: 1.AK
Jakt VK: 2x2.VK, en med CK, 5x1.VK, 2 med CK.
Johsi har en viltfinnerindeks på 130, basert på 21 egne stander mot makkers ene.
Utstilling: Excellent, CK, CERT, 1BHK, BIR

Kontakt Mette: metmoel@online.no  telefon: 957 35 710
eller Roger Halvari, telefon: 995 92 997 - 78 95 06 00

Fra Bøylas første kull er to av fire avkom premiert. Eierne kan kontaktes om ønskelig.

Valpene forventes født 25. mai. 

Kull 2:
Jentefjellet's Sol - NJCH Simo's Min

Jentefjellet's Sol, reg.nr. 21141/06
(INT S NUCH Jentefjellets Freke og N S UCH N JCH NMFH03-05) 
(Mer informasjon om Freke finnes under "Kennelens hunder".)
Sol er en av fem søsken hvor tre har deltatt på jaktprøver. NORD UCH Pet er nok mest kjent, både på grunn av en rekke jaktprøvepremieringer og flotte utstillingsresultater, mens Garas er mer brukt til jakt enn til prøve. Fra prøver har han blant annet 2x2.AK.
Sol er en stor tispe med et godt eksteriør. Hun har CK på utstilling. Jaktprøvepremiene hennes er 2.UK, 2x1.UK, 3.AK og 2x2.AK. (Viltfinnerindeks på 113) Hun har ikke vært stilt på prøve etter 2009. Eierne hennes prioriterer først og fremst jakt. Hun er en systematisk revierer, og det kjennetegner også avkommene i hennes første kull. 
Sol er godkjent avlstispe i NESK med HD-indeks på 111,21.

NJCH Simo's Min, reg.nr.: 18642/06 (NJCH Max - Simo's 1.Mai) 1.mai vant Norsk Derby i 2002 og har også dokumentert sine egenskaper i VK med blant annet 2x1.VK, en av dem med CK. Også Max er en solid prøvehund med en rekke premier. 4x1.VK, to med CK og 2.VK med res. Cacit er i beholdningen. Også han er premiert med 1.UK. 
Simo's Min fikk som ung hannhund jaktchampionatet sitt etter 3x1.VK m/CK. I vinter har han gjort det skarpt med blant annet 1.VK med Cacit. Han har i tillegg til alle VK-premiene 2x1.UK, 2.AK og 1.AK. På utstilling har han 1BK og HD-indeksen hans er 108,35. 
I følge eier Iver Melby er han en usedvanlig stødig og avslappet fyr med stor personlighet. Som "sønn" av en bonde, elsker han blant annet å kjøre traktor og sitte i kjerra. Noen uvanlige sysler for en fuglehund kanskje, men det forteller samtidig om nysgjerrighet og ønske om å være sammen med mennesker og delta der det skjer noe. 

Dette er en gjenparing. Tilbakemeldingene fra første kull er svært bra. Eierne kan kontaktes om ønskelig. To av tispene er premiert med henholdsvis 2x1.UK, en med HP (Sverige) og 2.UK (fuglearbeid uten reis, topp søkskarakterer). Halvsøster Sønnanåens Foxy fikk 2x1.UK nå i vinter, det samme har en av hennes søsken som bor i Sverige.
Glade og lettdresserte hunder kjennetegner kombinasjonene. 

Valpene selges til aktive jegere og prøvedeltakere. De leveres registrert, id-merket med chip, vaksinert og med veterinærattest. NKKs kontrakt brukes ved salg. 
Valpene forventes født 19. mai.

Kontakt Mette: metmoel@online.no  telefon: 957 35 710  eller eier Line Mevassvik: line.mevassvik@gmail.com    telefon: 982 57 716

Iver Melby, telefon 958 80 014 

Kull 3:
NORD UCH Jentefjellet's Pet - Storøya's Pluss
Se NESK valpeliste http://www.avl.no/Valpeliste_frames.html

Pet er søster av Sol. Dette er hennes tredje kull. Avkommene fra de to første kullene har gjort det svært godt i prøvesammenheng. Eierne kan kontaktes om ønskelig.
Oppdretter er Svein Kvåle svein.kvale@netcom.no    telefon: 926 22 225

Alle tre kullene ligger inne på NESK valpeliste.

NESK avlstispe Ringvassøyas Bøyla

NJCH Simo's Johsi, far til Bøylas valper mai 2014

NJCH Simo's Johsi er far til Bøylas valper. Eier er Roger Halvari fra Vadsø. Også Johsi er avlshann i NESK.

Jentefjellets Sol

NESK avlstispe Jentefjellets Sol, snart mor til kull født i mai, med NJCH Simo's Min som valpefar.

NJCH Simo's Min

Valpefar NJCH Simo's Min, kjører spark når han ikke jakter.

Et homogent kull i type og størrelse (fra 2012)

Juni 2012: Det ble et jevnt og stort kull med fem tisper, tre hanner. Alle ser ut til å bli hvite/sorte, eventuelt tricolor. Foreløpig er det ikke mulig å se noe pigment på beina eller kroppen. De er stort sett jevnstore, og virker friske og godt utviklet. Bildet under er tatt da de var to uker og tre dager. 

Jentefjellets Sol er paret med NJCH Simo's Min

Dersom paringen mellom Sol og Min er vellykket, blir valpene født rundt 11. juni. Sol er etter INT S NUCH Jentefjellets Freke og N S UCH N JCH NMFH03-05
Berkjestølen's Hi-Treff. (Mer informasjon om Freke finnes under "Kennelens hunder".) Sol er en av fem søsken hvor tre har deltatt på jaktprøver. NORD UCH Pet er nok mest kjent, både på grunn av en rekke jaktprøvepremieringer og flotte utstillingsresultater, mens Garas er mer brukt til jakt enn til prøve. Fra prøver har han blant annet 2 x 2.AK. Det er forøvrig ikke umulig at Garas eier Geir trapper opp igjen prøvedeltakelsen nå til høsten. Han er svært godt fornøyd med hundens arbeid. 

Sol er en stor tispe med et absolutt godt eksteriør. Hun har CK på utstilling. Jaktprøvepremiene hennes er 2.UK, 2 x 1.UK, 3.AK og 2 x 2.AK. Hun har ikke vært stilt på prøve etter 2009, men eierne hennes vurderer å prøve henne til høsten. Hun har kanskje den mest systematiske revieringen jeg har sett av mine hunder.  HD-indeksen til Sol er på 110,75. 100 er gjennomsnitt for rasen, og alt over 100 er følgelig bedre enn gjennomsnittet.  Sol er godkjent avlstispe i NESK.

NJCH Simo's foreldre er NJCH Max og Simo's 1.Mai. 1.mai vant Norsk Derby i 2002 og har også dokumentert sine egenskaper i VK med blant annet 2 x 1.VK, en av dem med CK. Også Max er en solid prøvehund med en rekke premier. 4 x 1.VK, to med CK og 2.VK med res. cacit er i beholdningen. Også han er premiert med 1.UK. 
Simo's Min er en ung hannhund som fikk jaktchampionatet sitt etter 3 x 1.VK m/CK. Han har i tillegg til alle VK-premiene sine 2 x 1.UK, 2.AK og 1.AK. På utstilling har han 1 BK og HD-indeksen hans er 108,37. 
I følge eier Iver Melby er han en usedvanlig stødig og avslappet fyr med stor personlighet. Som "sønn" av en bonde, elsker han blant annet å kjøre traktor og sitte i kjerra. Noen uvanlige sysler for en fuglehund kanskje, men det forteller samtidig om nysgjerrighet og ønske om å være sammen med mennesker og delta der det skjer noe. 

Valpene selges til aktive jegere og prøvedeltakere. De leveres registrert, id-merket med chip, vaksinert og med veterinærattest. NKK sin kontrakt brukes ved salg. 

Sol er en vakker hund og har en hengiven personlighet.

Bøyla venter valper tidlig i oktober

Bøylas løpetid kom litt tidligere enn forventet. Planen var paring, og det er nå gjort. Hun har begynt å legge seg ut, og alt tyder på at det blir valper. Dette er forøvrig hennes første kull.

Hannhunden som er brukt, er NJCH Vigdaætta's Luca, sort/hvit, reg.nr.: 18857/08, (NJCH Black - NJCH Hågakollen's Carmen)  
Luca er NESK avlshann.
Eiere: Yngve og Ragnhild Kleppang, Bjørn og Kristin Watle

Resultater:
Jakt: 2.UK. 2x1.UK. 1.AK. 5.VK. 2.VK m/res.CACIT
NM Vinter 2011: 2.VK m/CK /semi
NM Lavland 2010: 4.VK/finale
Utstilling: 2.BK. 1.BK.ex.CK.Cert.1.BHK, BIM.

Ringvassøya's Bøyla, hvit/rød, reg.nr.: 14480/07, (NJCH Steinrabbens Felix - Ringvassøya's Shakira)
Bøyla er NESK avlstispe.

Resultater
Jakt unghund: 3.UK, 2x2.UK, 3x1.UK
Jakt AK: 2x2.AK, 1.AK
Jakt VK: 2.VK, 1.VK finale m/Cacit
Jakt skog: 3.AK, 1.AK
I tillegg har hun deltatt i finalene i Sørnorsk Unghundmesterskap, Arctic Cup, Rjukan Grand Prix og Forus Open.
Hun har førstepremier i alle kategorier, høyfjell høst, vinter, lavland og skog.
Utstilling: 1.BK, 3.BKK CK og 4BTK, 4x2.BK, Very good.


Kontakt Mette: metmoel@online.no  telefon: 957 35 710
eller Ragnhild/Yngve: kontakt@haagakollen.no  telefon: 916 46  825

Valpene forventes født i første halvdel av oktober. 

Her er NJCH Hågakollens Luca, en vakker hund som og har fått sitt første utstillingscert.

Ny jakthund til høsten?

Disse to flotte hannene (Hattbekkens Hlin - NJCH NMFh10 Hågakollens Paco) er ledige og vil gjerne, og helst så raskt som mulig, bli dressert og tatt godt vare på av jegere som har planer om å bruke dem allerede nå i høst. De er store, kraftige og svært rolige både i garde og i hus. Mentalt virker de stødige og i lek og utforsking er de nysgjerrige og modige.
De er registrert, id-merket med chip, har veterinærattest og er vaksinert.  De selges med NKK-attest som er forbedret på noen punkter.  
Eierne av hundenes søsken kan også kontaktes for mer informasjon. Ring på telefon 95 73 57 10 eller send en e-post til metmoel@online.no
Det kan ordnes levering blant annet til Nordland og Troms i tillegg de mer sør- og østlige deler av landet.   
Valpene vil være åtte måneder i september, og kan dermed debutere på jakt allerede til høsten. Linjene har til nå gitt tidlig jaktmodne hunder. 

Linjene bak:
Caysa av Frygne avlet fem NJCH med tre forskjellige makkere. To av de fem championhundene er NJCH Hågakollens Carmen og NJCH Hågakollens Shakira. Far til disse to er Sisu. Bestefar til Hlin er også Sisu. Selv om kombinasjonen Hlin & Paco ikke blir helt identisk, er det ikke lange veien til mor og bestefar. 
I tillegg til Caysa kommer min egen NUCH NJCH Jentefjellets Embla inn med allsidighet og samarbeidsvilje. Hun har en rekke premieringer i alle kategorier, blant annet 6 x 1.AK på skog. Hun er også rapportør. Fysisk er hun en sterk hund og lever fortsatt med brukbar helse, (13 år 2. februar).
Emblas helsøster, Jentefjellets Zenta, ble stammor til Ringvassøyaoppdrettet, et oppdrett som kan vise til svært gode resultater med forskjellige  kombinasjoner. De fikk også oppdretterpris fra NESK for et av kullene basert på linjene Jentefjellet/Berkjestølen.   
På hannhundsiden finnes NUCH NJCH Finnvellens Cherokee som var landets mestvinnende fuglehund før han ble tatt igjen av Berkjestølens Hi-Treff (og kanskje også IS US Manus). Her er det også et poeng at Finnvellens Zica som er stammor til Berkjestølen, også er helsøster til Cherokee. Han ble med andre ord forbigått resultatmessig av en hund fra sine egne linjer. Cherokee er bestefar til Embla. 
Samarbeidsegenskaper og kvalitet i fugl preget Cherokee, i tillegg til viltfinneregenskapene. "Han tryllet fram fugl", ble det sagt av mange hans konkurrenter i VK.  
Sandtjønnas Mezzo ligger også bak Hlin. Mezzo er far til Embla, og i kombinasjon med linjer fra Finnvellen som ligger bak Jentefjellet/Berkjestølen, har dette gitt sterke resultater både i antall og i forskjellige kategorier.
Sist, men ikke minst, er det viktig å trekke fram Black. Han har avlet svært godt, også i kombinasjon med forskjellige tisper. To kombinasjoner  viser kanskje bedre igjen enn andre, nemlig forbindelsene med Berkjestølen via Finnvellen og Gussi's Brannigan, og Hågakollen. 
Selv om man aldri vet hva avkommene innehar av egenskaper før de dokumenterer dette selv, er i hvert fall kombinasjonen nøye gjennomtenkt og gjennomført nettopp på grunnlag av linjenes historikk, egenskaper og resultater.

Den lyseste valpen

Skummelt høyt her...

Godt eksteriør, inkludert vakkert hode

Kjekke gutter vil til gode jegere

To av disse tre flotte hannene (Hattbekkens Hlin - NJCH NMFh10 Hågakollens Paco) er ledige og vil gjerne, og helst så raskt som mulig, bli dressert og tatt godt vare på av jegere som har planer om å bruke dem allerede nå i høst. De er store, kraftige og svært rolige både i garde og i hus. Mentalt virker de stødige og i lek og utforsking er de nysgjerrige og modige.
De er registrert, id-merket med chip, har veterinærattest og er vaksinert.  De selges med NKK-attest som er forbedret på noen punkter.  
Eierne av hundenes søsken kan også kontaktes for mer informasjon.

Valpene til Hlin og Paco er født

Fødselen har gått greit. Det dro ut med temperaturfall over flere dager, men da temperaturen omsider steg, gikk det heldigvis raskt. 
Åtte valper, fem hanner og tre tisper er klare for nye hjem. Fortrinnsvis er det hannene som ikke er solgt, men en tispe er ikke plassert.
Ta kontakt via e-post: metmoel@online.no  eller telefon: 95 73 57 10. 

Valper ventes medio januar 2011

Valper etter Hattbekken’s Hlin (Jentefjellets Tyra – Berghøis Rulle) og NJCH NMFh10 Hågakollens Paco (Caysa Av Frygne – NJCH NMFHh06 Black).
Far til Rulle er NJCH Sisu, og mor til Tyra er NJCH NUCH Jentefjellets Embla. Linjene bak kjennetegnes av gode viltfinnere og prima fuglebehandlere.
Caysa, mor til Paco, har blant annet avlet fem jaktchampions, en av dem er dobbelchampion. Black har avkom som både er jakt og utstillingschampion. 

Hlin er ikke mye stilt i jaktprøvesammenheng, men har 1.UK. Hun har 1.BK m/CK utstilling.

Paco vant NM-lavland i høst og har også 1.BK m/CK utstilling.


Valper selges til jakt- og prøvedeltakere.

Kontakt: Mette Møllerop, tlf.: 95735710  E-post: metmoel@online.no  

Hågakollens Paco. Bildet er tatt av Erik Berge

20.11.2010: Hlin og Freke er paret

Både første og andre paring med Hlin og Paco er unnagjort. Onsdag 17.11 og  fredag 19.11 er i boks. Sannsynligvis blir det nok en hyrdestund på søndag 21.11.

Freke fikk løpetid raskere enn jeg hadde ventet, og hun ble derfor sjekket av veterinær fredag 17.11 Hun var allerede klar for det meste... En superrask reaksjon med god hjelp av NKK sin raske dispensasjonsbehandling fire dager tidligere, hannhundeier Ingvar Rødsjø, SAS Cargo og en del flaks, var Freke på plass hos Cargo på vei til Trondheim i løpet av en snau time. Første paring med Trøkk var unnagjort bare få minutter etter ankomst Bjugn. 
Det er nærliggende å tenke at når alt klaffer så bra, må det gå bra. Det gjenstår å se, men jeg håper...! 

Løpetid i huset

!4.11. 2010
Hattbekkens Hlin (Jentefjellets Tyra - Berghøis Rulle) har løpetid og skal pares med Hågakollens Paco (Black - Caysa av Frygne).
Vi har et par mislykkede forsøk bak oss, og krysser fingrene for at dette går bra. Både blodprøver av eggløsningstidspunkt og herpesvaksine er med i forberedelsene, og i følge Yngve Kleppang som har ansvaret for Paco, er hunden i fin form. Paring skjer i uke 46.

Bøylas løpetid førte til løpetid på Freke. Dersom NKK gir dispensasjon med bakgrunn i Frekes alder, blir det nytt forsøk også for henne. Det blir enten gjenparing med Hi-Troll eller litt nytt; med Hi-Trøkk.  

Eventuelle valper vil bli født i henholdsvis uke 3 og 4. 

Gjenparing mellom Freke og Troll

Mai 2010: Det ble ingen valper, dessverre!
Det ble gjenparing mellom INT N S UCH Jentefjellets Freke og NUCH Limingruets Hi-Troll. Freke er etter Jentefjellets Deisi og NUCH NJCH Sandtjønnas Mezzo. Trolls foreldre er Lurusneisas B-Tara og N S UCH NJCH Berkjestølens Hi-Treff. 
Freke har blant annet 1.UK høst, 1.AK høst, 1.VK høyfjell høst, vinter og lavland samt 1.AK skog. Hun er NM-finalist og er også rapportør. (Se nærmere oversikt over premieringer under "Kennelens hunder".)
Troll har blant annet 6x1.UK, vinner av Arctic Cup, 1.VK m/CK.   
Referanser fra forrige kull sendes på forespørsel.

Valpene ventes rundt 1. mai 2010.  

Dette er Frekes 3. kull. Fra første kull med far til Troll, er tre av fem hunder stilt på prøve med tilsammen 20 premieringer. Tispa Pet er Nord UCH og har blant annet 1.AK på jaktprøve. Pet ble også Årets utstillingshund i NESK i 2008 mens hun fortsatt var unghund.

Valper ventes mellom Hlin og Troll

April 2010: Dessverre ingen valper
Hattbekkens Hlin ( Jentefjellets Tyra – Berghøis Rulle) er paret med NUCH Limingruets Hi-Troll. Hlin har ikke deltatt i særlig grad på jaktprøver, men har 1.UK høyfjell. Hun har CK på utstilling.
Hlin har svært god tilbakemelding på reviering og høy kvalitet på fuglearbeidene. Hun har et nydelig gemytt. I linjene bak ligger blant annet NUCH NJCH Jentefjellets Embla, NJCH Sisu, NJCH CJ Jæger, INT NSUCH NJCH Vigdaættas Rambo, NUCH NJCH Finnvellens Cherokee, NUCH NJCH Sandtjønna’s Mezzo.

Valpene ventes 15. april.

Selges til jakt- og prøvefolk.
Mette Møllerop, metmoel@online.no, tlf.: 95 73 57 10
Ingvar Rødsjø: tlf.: 41660482


Eiere til Hlin er Ellen og Rolf Kragerud.

Hlin sammen med jaktkamerat av eier.

Nytt kull ventes 5. januar 2009

Det ble bom på paringstidspunktet, dessverre. Nytt forsøk til neste år.

Hattbekkens Hlin ( Jentefjellets Tyra – Berghøis Rulle) er paret med Limingruets Hi-Troll. Hlin har ikke deltatt i særlig grad på jaktprøver, men har 1.UK høyfjell. Hun har CK på utstilling. Hlin har svært god tilbakemelding på reviering og høy kvalitet på fuglearbeidene. Hun har et nydelig gemytt. I linjene bak, ligger blant annet NUCH NJCH Jentefjellets Embla, NJCH Sisu, NJCH CJ Jæger, INT NSUCH NJCH Vigdaættas Rambo, NUCH NJCH Finnvellens Cherokee, NUCH NJCH Sandtjønna’s Mezzo.
Valpene ventes 5. januar.
Selges til jakt- og prøvefolk.
Mette Møllerop, metmoel@online.no, tlf.: 95 73 57 10
Ingvar Rødsjø: tlf.: 41660482

Hattbekkens Hlin er paret med Limingruets Hi-Troll.

En uke gamle

Valpene er nå en uke gamle. De vokser og utvikler seg flott.
Fargemessig ser det ut til at flere av de sort/hvite blir tricolor.

Tispene er solgt, det er også tre av hannene.

Valpekull født 26. oktober 2008

Fire tisper og seks hanner ble født søndag 26. oktober. Foreldre er INT NS UCH Jentefjellets Freke (Jentefjellets Deisi – NUCH NJCH Sandtjønnas Mezzo) og Limingruets Hi-Troll (Lurusneisas B-Tara – NS UCH NJCH Berkjestølens Hi-Treff)
Hi-Troll har blant annet 8x1.UK, vinner av Arctic Cup, eksteriør: 2x CERT

To tisper fra Frekes første kull (født 11.10.06) med Berkjestølens Hi-Treff, er stilt på prøve med 6x1.UK og 6x2.UK, samt 2. premie Norsk Derbysemifinale og nr. 7 m/fuglearbeid i finalen. Også en av hannhundene er nå stilt på prøve og premiert. Eksteriør: 10 x CERT/CK. Jentefellet’s Pet vant NESK sin spesialutstilling i år. Begge tispene er fotografert med A-hofter.
Freke har blant annet: 1.UK og 1.AK høyfjell høst, 1.VK høyfjell vinter, 1.VK høyfjell høst, 1.VK lavland, 1.AK skog. NM-finalist. Freke er rapportør. Den samme egenskapen viser nå datter Pet.

Gemytt: tilbakemeldinger fra første kull: tillitsfulle og svært vennlige hunder. Referanser kan gis på forespørsel.

Selges til jakt- og prøvefolk.
Mette Møllerop, metmoel@online.no, tlf.: 95 73 57 10
Ingvar Rødsjø: tlf.: 41660482

For opplysninger om valg og historkk bak linjer, se "Avlsmålsetting".