Gode resultater på Jentefjellhunder vinter og høst

Jentefjellets Wilma og Nora, datter til Benn-Jøran, med nyskutt rype.

Søstrene Troya og Snella fikk begge premier i høst. De er etter NJCH Ringvassøyas Bøyla og NJCH Vigdaættas Luca. For Troyas del ble det 2x3.AK og 2.AK på skogsfuglprøver (eier Atle Selland), mens Snella fikk 3.AK på lavland (eier Arne Aabye). Snella debuterte også (omsider) i utstillingsringen med Exc.BK, 3BKK og CK som resultat.  Fra Bøylas kull med Simos Johsi fikk Wilma 2x2.AK (eier Benn-Jøran Jenssen). Søster Blid var 15 minutter fra en 1.AK etter et djervt fuglearbeid på rugde, men røyk ut på en vrien orrhane som "skjøt ut" fra en gran etter djerv reis. Bøylas kull med Texas, ga 2x2.UK til Skutti (eier Per Lund) og 2.UK, 2x1.UK og 5.premie UGP til boren Troll. 

Eir er nå norsk utstillingschampion

Eir sammen med valpen Fylgje på telling i Sirdal. Fylgje var etter Jentefjellets Sol og NJCH Simo's Min.

Ildfoten's Eir fikk 1.AK på skogsfuglprøven i Haugesund. Hun har oppnådd de nødvendige resultater i utstillingsringen og er dermed ny utstilingschampion.  Eir er etter Jentefjellets Lissi og NJCH Ildfotens Figo. Oppdrettere er Gerd Aina Søderholm og Are Suhr i Alta. Gerd og Are beholdt søsteren Katti selv, en vakker hund med tre cert og flere høye jaktpremieringer. Mor til Lissi er min egen NUCH NJCH Jentefjellets Embla, og som typer har de to mange likhetstrekk. Eir er min sjette championhund, og disse seks har totalt skaffet seg 11 championater. Nå får vi se hva de to yngste, Blid og Troll, kan få til i den sammenheng. Mulighetene er tilstede både i form av eksteriør og jaktegenskaper.

NUCH Jentefjellets Hera

NUCH NJCH Jentefjellets Embla

N S INT UCH Jentefjellets Vind

N S INT UCH Jentefjellets Freke

NJCH Ringvassøyas Bøyla

NUCH Ildfotens K-Eir

I tillegg kommer

NORD UCH Jentefjellets Pet, eid av Svein Kvåle

 

Bøyla døde 23. oktober

Det ble en tung dag, men ingen vei utenom. Nyresvikt som ikke ble stabilisert tilstrekkelig, kanskje i kombinasjon med andre sykdommer, gjorde at valget var uunngåelig. Etter at hun hadde tapt rundt seks kilo vekt og ikke lenger var i stand til å fungere som jakthund, endte livet fire og en halv måned før hun skulle ha fyllt 11 år. Jeg har vært heldig som har hatt en sunn og sterk hund som aldri feilte noe. Hun har hatt tre fine valpekull hvor jeg sitter igjen med to avkom fra to forskjellige kull. Hun ble en ypperlig jakt- og konkurransehund med førstepremie skog, lavland, høyfjell høst og vinter, herav 1.VK m/Cacit lavland og 1.VK høyfjell vinter. Som unghund var hun i fire av fem høystatusløp-finaler. Hun ble norsk jaktchampion, hadde en samarbeidsvilje og et forhold til meg som var helt i særklasse. Hennes beste egenskaper var presise og djerve fuglearbeid, noe som både hannhunden Troll og tispa Blid har fått med seg i bagasjen fra henne.  Heldigvis er de gode minnene mange!

Ny 1.UK og 5.premie UGP

Jentefjellets Troll fikk en ny 1.UK i høst på Fosenprøven. Etter litt vurdering ble det deltakelse på Rjukan i Unghund Grand Prix. Det var en tredags konkurranse, og før finalen var han rangert som nummer tre fra sitt parti. I finalen hvor alle hundene fra begge partier rangeres sammen, endte han som nummer åtte. Fire med fuglearbeid, tre gode og rene søkere, og Troll - god søker med sjanse på fugl (makkers støkk). I finalen viste han styrke, og under matchingen slo han nummer ni, sju, seks og fem. Siste både på søkskvaliteter og med fuglearbeid på rugde med djerv og presis reis. Mot nummer fire ble han slått i fugl. Dermed ble det en 5.premie som jeg er svært godt fornøyd med!